Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θεατρική ΞΙΦΑΣΚΙΑ με τον Χάρη Γεωργιάδη

Ταχύρρυθμα Σεμινάρια Θεατρικής Ξιφασκίας
με τον δάσκαλο Θεατρικής Ξιφασκίας Χάρη Γεωργιάδη
Από Οκτώβριο 2011
 
Ταχύρρυθμα Σεμινάρια Θεατρικής Ξιφασκίας με διδάσκοντα τον σπαθογράφο Χάρη Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθούν φέτος στο New York Acting Studio (Μιαούλη 11, Ψυρρή, μετρό Μοναστηράκι, email: NewYorkActingStudio@gmail.com, τηλ: 6977-90.61.66) που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή και το οποίο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη δραστηριότητά του με επιτυχία και ανανεωμένα προγράμματα σπουδών. 
Τα ταχύρρυθμα σεμινάρια θα είναι διάρκειας δύο εβδομάδων, ξεκινούν από τον Οκτώβριο 2011 και θα πραγματοποιούνται κατά τακτά διαστήματα όλη τη σεζόν 2011-2012.

Ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ είναι ένας από τους ελάχιστους δασκάλους της Θεατρικής Ξιφασκίας στην Ελλάδα.  Έχει συνεργαστεί με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Ρούμελης, Σερρών και το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ.  Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και από το 2005 ΔΙΔΑΣΚΕΙ θεατρική ξιφασκία.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ μάς μαθαίνει ισορροπία, συγκέντρωση, σωματικό και δυναμικό έλεγχο, ένταση, αντιμετώπιση, ετοιμότητα να αντιδράσουμε, ομαδικότητα.
ΣΤΟΧΟΣ του μαθήματος είναι αρχικά να δουλέψουμε τη σχέση με το σώμα μας όσον αφορά το «λύσιμο» πάνω στη σκηνή σε οποιαδήποτε μορφή πάλης και μετά να διδαχτούμε όλες τις κινήσεις της ξιφασκίας έτσι ώστε στο τέλος, εντάσσοντας την υποκριτική, να μπορούμε να παρουσιάσουμε σκηνές από θεατρικά έργα, που να περιέχουν πάλη και σπαθογραφίες-ξιφογραφίες.
Πρώτο μέλημά μας είναι να μάθουμε τις επτά βασικές κινήσεις άμυνας και επίθεσης και κύριος στόχος μας είναι να μην χτυπήσει ο συμπαίχτης μας.  Δεν είναι αντίπαλος.  Πρέπει να δείχνουμε ότι θέλουμε να τον σκοτώσουμε κι ότι είναι εχθρός μας, αλλά με κινήσεις κυριολεκτικά ελεγχόμενες και χορογραφημένες και όχι τυχαίες, φροντίζουμε να μην χτυπήσει κανείς ενώ δίνουμε την ψευδαίσθηση στο κοινό για το αντίθετο.

Δεν αντιμετωπίζουμε την ξιφασκία στο θέατρο ως τρόπο ζωής όπως παλαιότερα ή όπως στο άθλημα.  Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.  Κάποιος επιτίθεται και κάποιος αμύνεται.  Δράση – Αντίδραση. Η δουλειά του ηθοποιού είναι να δρα πάνω στη σκηνή με όλες του τις αισθήσεις. 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ!
Οι Εγγραφές ξεκίνησαν.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ: 6977-90.61.66 |  email: newyorkactingstudio@gmail.com
Ώρες επικοινωνίας: 4μμ-8μμ.

1 σχόλιο:

  1. How to Make Money with an Online Poker Room in USA
    A poker room is an online casino or worrione a sportsbook. This is the easiest and 인카지노 most straightforward way to make money in หารายได้เสริม your life.

    ΑπάντησηΔιαγραφή